tirsdag den 26. august 2008

Skrædder


Har lige kikket nogle af mine Kina LO igennem og faldt over dette her. Jeg havde sat mig for, at når jeg kom til Kina ville jeg have syet en jakke. Vi brugte det meste af en dag, bare for at finde en butik der havde stof. Det næste problem var at finde en skrædder. Vi var MEGET heldig at komme i snak med en kineser på hotellet, som vidste hvor der lå en.Så vi fik ham til at skrive adressen ned, med deres skrifttegn. Erfaringen havde lært os, at vores bogstaver kunne de ikke finde ud af. Vi håbede så bare på, at det han skrev ned, nu også var en adresse og ikke opskriften på Pekingand :-)Vi kom til en skrædder, med taxa. Ingen af dem kunne andet end kinesisk og det kunne vi ikke en dyt af. Så var det frem med parløren og så var det bare at gå i gang. Vi fik os gjort så forståelige at de var klar på at vi ville have lavet nogle skjorter og så en jakke. Jeg ville så gerne have en jakke med kineserflip, sådan en opretstående sag. Det kneb, med at gøre sig forståelig på det punkt. Skrædderen tog så en kæmpe stak modeblade frem. Det var langt fra nye, gætter på at de var fra omkring 50´erne :-)Efter at have set mange igennem, var jeg heldig at der var et billede af sådan en jakke som jeg gerne ville have syet. Da vi gik ud fra butikken med tegningen i hånden, var jeg overbevist om at det kunne blive hvad som helst. Håbede bare på at han syede bedre end han tegnede!
Vi havde købt flybilletter og skulle videre tre dage efter. Det havde taget lang tid at forklare det med parlør, tegning og fagter. Sikkert ganske underholdene for tilskuerne :-) Min jakke blev færdig og så ud som jeg gerne ville have den. Skjorterne?? Ja det var ikke det mest moderne snit, sådan med lange spide flipper og der var kommet nogle ret besynderlige knapper på :-)

2 kommentarer:

Anne Thormose sagde ...

Flot layout og god historie, men hvor ville jeg gerne se alle dine fantastiske historier på dine layouet i stedet for som undertekst på bloggen. Det er en skam, hvis historierne går tabt, når de nu er skrevet. ;o)

Kirsten Gro sagde ...

Ja jeg ved godt at det ville være fint med tekst. Men dette LO lavede jeg d. 23/10-05, så det i går og fik så lige lyst til at skrive historien i går aftes. Jeg kunne jo sætte historien på bagsiden ag LO´et.