søndag den 31. august 2008

Feriealbum








I en god uge af min ferie, tog jeg et foto hver dag og lavede en side samme dag,i et feriealbum. Nu var jeg ikke uden for Danmarks grænser, så det var lidt af en udfordring at se de vante omgivelser med nye øjne.
Skrotbilledet viser sådan set hvor jeg mest havde mine øjne, mod jorden :-) Der findes meget godt fladt metal, som lige er scrapegnet!
Vi var en tur med fjordbåden "Svanen" heldigvis i godt vejr. Lidt sjovt at se køerne der var på strandtur. I følge skipperen, var det en sæl som lå på en sten et stykke ude. Jeg kunne nu ikke se nogen sæl, men kun en "bule" i vandoverfladen. Ja hvem havde liiige glemt at tage kikkerten med - ja geniet her :-)
De næste dage kommer der lidt flere sider.

Til lykke MH72

Ved lodtrækning blev det MH72, som blev vinder af min "20.000 besøgende" Der kommer en lille ting til dig i løbet af ugen.

fredag den 29. august 2008

Ibenopgave 13


Opgave 13 fra Iben lød på at man skulle skrive om en uheldig episode, ikke bruge blomster og der måtte ikke bruges foto.
Jeg har rigtig mange uheldige episoder som jeg kunne vælge imellem :-) Men den her var den første som poppede op i mit hoved. Nu er det ikke kun med biler at jeg har ufikse episoder og klumrede livtag. De er sådan pænt spredt over mit liv - heldigvis. Jeg håber da at de forsætter.

onsdag den 27. august 2008

Inder


Jeg har prøvet at lave det eneklt så det passede til billedet. Jeg ved ikke lige hvad der er med mig og så farver for tiden - der er tryk på :-) Men farverne i billedet råber jo også ligefrem på farver.

Foto: Per F. Andersen

tirsdag den 26. august 2008

Skrædder


Har lige kikket nogle af mine Kina LO igennem og faldt over dette her. Jeg havde sat mig for, at når jeg kom til Kina ville jeg have syet en jakke. Vi brugte det meste af en dag, bare for at finde en butik der havde stof. Det næste problem var at finde en skrædder. Vi var MEGET heldig at komme i snak med en kineser på hotellet, som vidste hvor der lå en.Så vi fik ham til at skrive adressen ned, med deres skrifttegn. Erfaringen havde lært os, at vores bogstaver kunne de ikke finde ud af. Vi håbede så bare på, at det han skrev ned, nu også var en adresse og ikke opskriften på Pekingand :-)Vi kom til en skrædder, med taxa. Ingen af dem kunne andet end kinesisk og det kunne vi ikke en dyt af. Så var det frem med parløren og så var det bare at gå i gang. Vi fik os gjort så forståelige at de var klar på at vi ville have lavet nogle skjorter og så en jakke. Jeg ville så gerne have en jakke med kineserflip, sådan en opretstående sag. Det kneb, med at gøre sig forståelig på det punkt. Skrædderen tog så en kæmpe stak modeblade frem. Det var langt fra nye, gætter på at de var fra omkring 50´erne :-)Efter at have set mange igennem, var jeg heldig at der var et billede af sådan en jakke som jeg gerne ville have syet. Da vi gik ud fra butikken med tegningen i hånden, var jeg overbevist om at det kunne blive hvad som helst. Håbede bare på at han syede bedre end han tegnede!
Vi havde købt flybilletter og skulle videre tre dage efter. Det havde taget lang tid at forklare det med parlør, tegning og fagter. Sikkert ganske underholdene for tilskuerne :-) Min jakke blev færdig og så ud som jeg gerne ville have den. Skjorterne?? Ja det var ikke det mest moderne snit, sådan med lange spide flipper og der var kommet nogle ret besynderlige knapper på :-)

mandag den 25. august 2008

Nisseopskrifter

Jeg er ved at udvikle en plan og slå min egen rekord med LO. Nu har jeg i 20 dage lagt et OLLO ind her på bloggen. Nu pønser jeg på, at fra november og frem til juleaften at lave et LO til hver dag. Sådan lidt som en julekalender, der starter i god tid, med en daglig opskrift hvor hovedingrediensen er "Nisser" For at jeg nu ikke helt knækker halsen på projektet, vil jeg lave det i A4. Så kan jeg også samle det i et par ringbind.
Jeg er startet så småt, for det tager lidt til at lave/skrive så mange opskrifter. Jeg er sikker på at det vil blive et hit med sådan en opskriftsbog :-)

Frihed


Pga. af alle de OLLO´er har jeg helt glemt at lægge Ibens udfordring nr 12 på bloggen. Det er hemed gjort. Opgaven gik ud på at lave et LO om "Frihed" Ja det kan jo være uendelig mange ting, men jeg gik helt i de små ting. Jeg tror ikke at jeg vil blive bidt af digital scrap, for der er ikke mulighed for at finde sjove ting og sager, ude i samfundet, som kan komme på et LO.Det er frihed for mig, når jeg laver scrap, at bruge alle mulige ting, som passer til det som jeg er ved at lave. Jeg hygger mig gevaldigt med at samle flade metalting, presse et jordbær osv.

søndag den 24. august 2008

OLLO 20


Her er OL LO nr 20 og hermed afslutningen på OLLOserien. Jeg har stadig mange Kinabilleder, men nu vil jeg lige holde en lille pause med dem. Iben fik tre Kinafoto i fredags og lavede hurtigt tre LO som hænger i hendes butiksvindue. Sjovt at se ens egne billeder brugt til LO, lavet af en anden. Men godt gået Iben!
Dagens OLLO foto er fra 27 sal på et hotel i Shanghai. Heldigvis kunne vinduerne åbnes, så der var mulighed for at sætte kameraet på tid. Det passede lige med, at med lidt snilde kunne kameraet stå i vinduet og så var det bare at trykke på udløseren. Måske også lidt held, at det ikke faldt ud :-)
Det var facinerende med sådan en udsigt. Hvor den dog ændrede sig, afhængig af tiden på døgnet/lyset. Efter jeg har været i Shanghai og oplevet skyskrabere er jeg faldet totalt for dem! Før jeg oplevede dem, havde jeg en ide om at det bare var store klodser der lignede hinanden. Men jeg er blevet klogere. Der var jo også lige et par stykker i New York og de var også en fantastisk oplevelse.

lørdag den 23. august 2008

20.000 besøgende

Så har jeg rundet de 20.000 besøgende, siden jeg startede min blog i august sidste år. Tak til alle jer der har fulgt mig og dem som også kikker forbi og lægger kommentarer. Mange tak!
Det skal fejres og blandt alle dem som lægger en kommentar i dette indlæg, vil der blive trukket lod om en lille gave d.31/8.

I morgen bliver det sidste af OLLO serien lagt på bloggen. Så er OL slut og jeg har også lige fået nok af Kinabilleder for en tid :-) Men jeg kan jo lave "stimer" med andre emner. Måske er det et autisttræk, det med at lave serier af det ene og det andet :-)Borset fra tags, ATC osv. så lavede jeg også en serie med Leo (leverpostej) og Rosa (jordbær) Særlig de to sidste, var rigtig sjove at lave. Hmmm jeg må se hvad jeg kan finde på til den næste serie. Ha måske skulle jeg lave et LO til hver dag i december (eller november som opvarmning) til julen. Det kunne jo være "Nisse på 30 måder" Sådan kogt, stegt, ristet, i karamel osv. Var det en ide? :-)

OLLO 19


På et marked i en kinesisk by, som jeg ikke huske navnet på, er dette billede taget. Lige i kanten af markedspladsen, blev der spillet på livet løs. I det hele taget var kineserne meget glade for at spille - især kort. Rigtig mange steder sad der nogle stykker på gaden, på vakkelvorne stole og ustabilt havebord, og spillede kort.De gik op i det med liv og sjæl.

fredag den 22. august 2008

OLLO 18


Jeg laver nok det her LO om på et tidspunkt, for det er ikke helt godt. Men historien er bare god! Den har ligget et par uger, men jeg kan ikke lige se mig ud af hvad jeg mere skal gøre med det papir?? Har egentlig heller ikke nogen ide til hvordan jeg ellers kan få ærteispapiret med på et LO + tekst.Trods alt bøvlet, så har jeg valgt at lægge det ind på bloggen alligevel. Der skal vel ikke kun være noget som virker :-)
Forslag modtages gerne!!!!

torsdag den 21. august 2008

OLLO 17


Vi tog et smut til en stenskov, nu vi var på de kanter, som var et godt stykke uden for Kunming. Stenskoven breder sig på ca 300 hektar = 1 hektar er to fodboldbaner. Ja så er det bare at gange med 300. Det VAR meget stort, så vi valgte en guidet tur rundt. Det var vildt imponerende med alle de stenformationer.

onsdag den 20. august 2008

OLLO 16


I et af de templer vi besøgte, var der en del af denne type figurer. Rædselsvækkende! Hvad de hver især stod for, ved jeg ikke, men det må være noget dramatisk :-) Nok ikke det bedste sted at besøge, kort før sengetid.

tirsdag den 19. august 2008

Runde tal

Jeg kan se at jeg snart er oppe på 20.000 besøgende. Jeg har også snart lavet 150 LO i år. Så jeg lægger mig lige i selen og laver 13 LO så jeg måske når de 150 samtidig med 20.000 besøgende. Har fire styk, som lige mangler det sidste,så der resterer ni styk.
Når jeg kommer op på 20.00 besøgende, så må der hellere komme noget Blog Candy på bordet :-)Mere om det senere.

OLLO 15


Da vi var ved muren tog jeg mange billeder. Den var ganske enkelt imponerende! Jeg havde sagt at jeg ville klappe den og det fik jeg gjort. Ting der er berømte skuffer mig ofte, når jeg er ved dem. Men med muren var det anderledes. Det er et helt utroligt bygningsværk!
Klippet er fra Kina. Det var Cowgirl, der helt uventet, havde puttet en kuvert i min postkasse og blandt andet lå der flere af disse klip. Tak!

mandag den 18. august 2008

OLLO 14


Jeg elsker at gå rundt på markeder, både dem med fødevarer og dem med pik pak. Der er altid god mulighed for at opleve nyt og tage billeder.Kineserne spiser enorme mængder grøntsager - i forhold til os.Kogte, stegte osv. Nu er jeg ikke helt vild med kinesermad, noget af det.Der er meget olie i og meget af det smager ens.Men jeg fik da noget mad nogle gange hvor jeg var meget begejstret. Det modsatte var også tilfældet! Der var måltider hvor jeg kun spiste ris. Nu er det ikke fordi jeg er kræsen, men udefinerbare lunser af kød, testikler (hele), hele andeføddder og sådan nogle ting, dem melder jeg altså pas på. Det må være alderen der gør mig lidt sart :-)

søndag den 17. august 2008

OLLO 13


Billedet er taget på en bustur mellem to byer. Det var noget af en køretur! % timer i en raslende minibus, af uasfalterede veje, godt med pløre. Vi var ved at sidde fast flere gange. Vi var på et tidspunkt så højt oppe, at vi havde skyer under os.

lørdag den 16. august 2008

Scrapskrot


Her er høsten af et besøg på UNIscrap ved Fisketorvet i København.Jeg gik pænt ind og spurgte om vi måtte samle lidt flade metaldimser og tage billeder. Han var bare i det venlige hjørne, så det fik vi lov til. Fik udleveret to hjelme og besked på at passe på. Øjhh hvor var der mange gode metaldimser!! Absolut 100 gange bedre end at shoppe, sådan at gå rundt og samle metal.Det var til at blive helt høj af :-) Nu skal de lige have en gang vand, så jorden kommer af og så er de ellers scrappeklare!Nå ja de skal jo selvfølgelig lige have lidt "ælde" dem som er blanke.
Her er lige lidt nærbilleder af mit metalguf :-)





Foto: Per F Andersen

OLLO 12


Billedet er taget fra 27 etage på "Long Men Hotel" i Shanghai. Jeg tog mange billeder fra det vindue, for vi havde en fantastisk udsigt over byen. Utroligt som den kunne ændre sig afhængigt af vejret.

fredag den 15. august 2008

OLLO 11


Beijing er en moderne storby. Det var meget svært at finde noget af det gamle Kina dengang. Pga. OL blev der allerede dengang revet ned og bygget nyt, så i dag er det sikkert næsten umuligt at se noget af det gamle Kina.

torsdag den 14. august 2008

OLLO 10


Kinerserteksten i siderne, er fra et lille hæfte som jeg købte på et marked i Kina.

onsdag den 13. august 2008

OLLO 9


Jeg har tidligere lavet et LO om toiletter i Kina. Men jeg har en forkærlighed for disse indretninger :-) Der er ikke meget sjov ved at have feriemave, og det så, er sådanne toiletter. Der var halvmure mellem båsene, men ingen dør! Så sad jeg der og tronede, med min taske sådan synlig ud mod gangen, for at signalere at her var optaget.Når der så gik nogen forbi, var det ikke sådan at de ligefrem gloede - i første omgang. Men alle bakkede liiige tilbage for hov, var det ikke en lyshåret turist der sad der? Johh det var det, i DEN grad!!
Første gang jeg sad sådan et sted, sad jeg og gloede ned i renden. Med korte mellemrum var der vand, som blev spulet igennem renden. Nu sad jeg et stykke nede, hvorfra der kom vand, og når jeg nu sad og gloede, fik jeg "fornøjelsen" af, at se hvad de forangående havde lavet :-)
Det var kun den ene gang at jeg kikkede ned :-)
Hurra for toiletter med døre!

tirsdag den 12. august 2008

OLLO 8


Disse gitre var for vinduerne rigtig mange steder. Det kan jo godt få en til at tænke på en høj kriminalitet. Men guidbøgerne hævder at Kinas storbyer er meget sikre at rejse i? Ja måske rejse, men åbenbart ikke at bo i.I de tre uger vi rejste rundt, oplevede vi to gange en anholdelse. Den ene gang var i Beijing, hvor en gruppe blev anholdt, og det gik altså ikke særlig blidt for sig, selvom de ikke gjorde modstand.Den anden gang, var i et tog, hvor en mand hårdhændet blev trukket ved håret, gennem toget.Der blev råbt og skreget en del.Nå men jeg kommer væk fra dagens OLLO. De tremmer for vinduerne så mange steder, får altså mig til at tænke på masser af indbrud.

mandag den 11. august 2008

I dag har jeg scrap jubilæum!

I dag er det tre år siden at jeg startede med scrapbooking og satte mit første LO ind i Gypsy´s galleri. Det var dette.Bemærk lige den mønstrede stribe i baggrunden.Den er sat der, for at dække over, at det grønne karton er sat sammen.Som helt nybegynder havde jeg ikke 30x30 ark. Nød lærer nøgen kvinde at spinde :-)


Der er sket lidt siden :-)
Dengang, som nu, brugte jeg alternative materialer. Det første LO var med farvede kaffeposer.På de tre år er det blevet til et enormt antal LO, minialbum, kort osv. Min glæde ved scrapbooking er ikke blevet mindre med årene. Det er noget som har sat sig fast. Mulighederne er uendelige og jeg bliver stadig inspireret til at lave nyt. Scrapbooking kan laves overalt og det er ikke nødvendigt, med store mængder købte ting, for at frembringe noget tilfredsstillende.
Lige pt. er jeg inde i en periode hvor jeg samler skrot. Småt fladt metalskrot fra veje og fortove. Så jeg går mest med næsen ned mod jorden og afsøger for flade metaldimser, der kan bruges til scrapbooking.Sådan kan scrapbooking bringe så meget forskelligt med sig - heldigvis.

OLLO 7


Op mod en Pagode, var der en masse skulpturer i bronze. De var meget smukke. Dette er af en af dem.
Papiret til højre er fra et hæfte, købt på et marked i Kina. Derudover er der et par enkelte "mønter" og så et par billetter med tekst. Jeg har ikke sat meget dims på, for jeg synes ikke at det her LO kan bære mere.
Århhh, jeg kan se at det ser skævt ud,sådan er det heldigvis ikke IRL. Nå men det må være som det er nu.

søndag den 10. august 2008

OLLO 6


Sådanne rengøringsfolk var der rigtig mange af, i centrum af de store byer.Fra tidlig morgen til sen aften, gik de og fejede affald op.

Bagerst er der en side fra et kinesisk hæfte jeg købte på et marked. Det øverste foto og billetteten er fra "Den forbudte by" i Beijing.

lørdag den 9. august 2008

OLLO 5


Her er dagens OL LO.

fredag den 8. august 2008

OLLO 4


Det er enorme mængder af grøntsager kineserne spiser, rå, kogt, stegt. Markeder er altid er farverigt sted med mange sjove ting og sager. Jeg bliver vist aldrig træt af at gå sådanne steder. Dette her foto er et af de "pæne" Men jeg har da stadig en del foto med sjove dyr, både hele og flåede, slagterafdelingen osv. Det kommer en anden gang. I dag er det jo åbningen af OL, så jeg holder mig i skindet :-)

torsdag den 7. august 2008

Blomster igen


Her er et bedre foto af mine knapper. Jeg har stanset dem ud og på bagsiden brugt en bonefolder, for at rille dem. Bagefter har de fået en gang sværte.De tre brune har jeg lagt et hvidløgsnet/løgnet henover og bagefter sprøjet med maling.

Det er købte blomster som jeg har stemplet. Det pynter da :-)

Foto: Per F Andersen

Award


Jeg har fået denne af http://scrapblogsusanne.blogspot.com/ med følgende begrundelse: Fordi hun er en af de mest kreative og opfindsomme scrapper jeg kender og aktiv blogger.
Mange tak for det Susanne!

OLLO 3


Så er det dagen, før dagen, at OL starter. Så det er vel meget passende med en byport fra Beijing.
Der er nu ikke meget gammelt tilbage i den by. Da vi var der for tre år siden var de i fuld gang med at rive ned og bygge nyt til OL.

onsdag den 6. august 2008

OLLO 2


Hvad passer til et foto af cykler? Dækaftryk! Da Pernille havde sin cykel parkeret lige udenfor, så måtte hun hen og låse den op, frem med acrylmalingen og en pensel. Så blev der malet dæk til den store guldmedalje. Sådan kan Danmark og Kina blive forenet :-)

tirsdag den 5. august 2008

OL i Beijing 1


Velkommen til OL i Beijing. Med dette LO starter Kina rundfarten. Der kommer et nyt LO hver dag fra nu og til OL stopper.

De buketter jeg så i Kina var mere end overdådige. Den fik alt hvad der kunne være. Mange buketter havde glimmer på. Deres smag er "lidt" andet end den danske. Men det er det som er det sjove ved at rejse, det vender verden lidt på hovedet og udfordrer.

mandag den 4. august 2008

OL i Beijing

Jeg har stadig mange foto fra Kina som jeg ikke har scrappet. I går valgte Pernille ikke mindre end 19 foto ud af dem. Så nu er planen at jeg laver et LO for hver dag der er OL. For at varme op, kommer der et LO fra i morgen og det sidste vil så komme d. 24/8 når OL slutter.Det giver så 19 styk. Ja jeg ved ikke lige om det her holder i byretten :-)Nå men jeg har ferie, så mon ikke det går. Papir har jeg fundet til alle LO og er godt på vej med en fem stykker af dem.

Ang. blomster i mit tidligere indlæg. Så i morgen, tirsdag, vil jeg sætte et par bedre foto ind.

søndag den 3. august 2008

Blomster


I går var jeg på visit i Ibens nye butik. Der købte jeg nogle blomster med stemplet tekst. Da jeg havde siddet og beundret dem i lang tid, kom jeg til at tænke på at sådan nogle kunne jeg da lave selv. Så siden har jeg brugt en del tid på at stanse blomster ud fra tekstpapir. Har også lavet stemplet med tekst på købe blomster. På dem som jeg har stanset ud, har jeg "rillet" bladene og så sværtet. Øjhh hvor er jeg glad for mig selv i dag :-). Der er uendeligt med muligheder i at lave de blomster!

Gave


I går formiddags, mens jeg var ude i samfundet, var dette kommet gennem min brevsprække. Der var i en pose og ikke noget kort/navn. Jeg havde ikke nogen ide om hvem det kunne være.Da jeg så var til Ibens reception, for den nye butik, meldte giveren sig. Det var Cowgirl/Helle.
Mange tak for det. Det er helt sikkert noget som jeg vil kunne bruge. Jeg har jo stadig mange Kina billeder. Tak for det Helle!

Rollatortræf


Det billede har ligget længe. Jeg havde egentlig sat en fotomatte på, men der var noget galt. Så jeg startede med en ny matte og tænkte på ældre mennesker, sådan a la Holger og Marie om nogle år. Så kørte det bare.
Jeg har flere sådan lidt sjove foto, som jeg har haft liggende længe. Måske er løsningen at jeg tænker en historie. Så kan det være at der kommer et LO ud af det.

lørdag den 2. august 2008

Frokost


Syns mæssigt er det en af de mest udelikate frokoster jeg har fået serveret. Meget er jeg blevet budt, bår jeg har været ude at rejse, men det her.... puhhh Kald mig bare en kylling fordi jeg ikke smagte, men den stakkel ved min side, som udtalte sig så begejstret (inden) skulle da have det han elskede. At de så mere end kneb, med at spise dem, vidste jeg jo ikke. De orme var så store, at jeg næsten kunne se de hår, de engang havde haft! Da jeg så dem, kom jeg til at tænke på de der små lodne orme, børn elsker at holde og aé fordi de er så bløde.
Hvis de her orme havde været i småstykker og sammen med alt muligt andet i en gryde, så havde jeg nok spist dem. Men sådan nogle hele stegte nogen. Nej tak!

Awvard igen igen


Så har jeg atter fået denne Award. Denne gang fra http://oliviasloveletters.blogspot.com/ med fgl. begrundelse :"Kirsten Gro: Jeg er vil med din kringlede hjerne og din evne til at vende livet lidt på hovedet :-)" Mange tak for det, det er en begrundelse som jeg er glad for :-)

Nu skal jeg altså snart til at have lært at lægge et aktivt link ind på min blog. Det er ved at være pinligt :-)